Forenzen kijken vol afgrijzen toe terwijl spoorwegarbeider worstelt om puppy te redden van tegemoetkomende trein


Een TikTok-video van een spoorwegarbeider die een puppy redt van de sporen van een tegemoetkomende trein is viraal gegaan met 6,5 miljoen views.

Omstanders vermoedden dat de prachtige blauwe Staffordshire Terrier-pup op het station was achtergelaten, hoewel later werd onthuld dat ze via een open garagedeur uit haar huis was ontsnapt.

Een alledaagse held komt tevoorschijn

De 56-jarige Paul Hawthorn was op 17 oktober rond 7 uur ’s ochtends aan het werk in de boekingshal van het Engelse Leagrave Station toen hij hoorde dat een uitzinnige puppy rond het perron van een binnenkomende trein naar Londen rende. De hond werd tijdelijk vastgehouden door een forens, maar kronkelde zich vrij toen de vrouw vertrok om haar trein te halen.

Toen Hawthorn op het perron arriveerde, was de overweldigde pup opnieuw in gevaar.

“Toen werd mijn ergste angst gerealiseerd toen het op de sporen naar beneden sprong,” vertelde Hawthorn aan Newsweek. “Ik dacht ‘Wat moet ik doen?’ en toen begon mijn training. Ik belde de seingever om de treinen te waarschuwen en ze te laten vertragen, klaar om te stoppen als dat nodig was.

“Ik mag niet naar beneden op de baan, maar de man van de koffiekiosk op het perron daar had wat croissants en lokte de hond naar de rand van het perron. Hij kon niet meer omhoog springen, maar terwijl hij zijn poten omhoog deed om de croissant te halen, slaagde ik erin hem te pakken en op het platform te slepen.

“Ik kon niet loslaten – het zou weer losgekomen zijn – dus ik hield me gewoon vast en twee mensen kwamen langs en sleepten me naar mijn voeten.”

TikTok

Een happy end

De video, gepost door TikTok-gebruiker getinthebarth, toont niet de heroïsche redding, die van de bange hond op de sporen rechtstreeks naar een hartverwarmende scène van Hawthorn die de dankbare pup op de hielen zit. De onbaatzuchtige man zit op het perron met de hond vrolijk op schoot en biedt af en toe een ‘dankjewel’-lik aan.

De clip heeft als ondertitel:

“Mensen dumpen de hele tijd honden op dit soort stations. Voor elke slechte persoon is er een goedhartige.”

TikTok

Hawthorn ontdekte al snel dat zijn nieuwe hondenvriend eigenlijk een geliefd huisdier was, niet de zoveelste verlaten statistiek zoals eerder werd gevreesd. De familie van de pup had online gepost over haar ontsnapping en vroeg om hulp om haar naar huis te brengen.

“Het was behoorlijk traumatisch op dat moment,” zei Hawthorn. “Ik heb geen hond, maar we helpen mensen door hondenoppas en ik had gewoon medelijden met de hond. Ik dacht: ‘oh mijn God, hij wordt overreden door een trein.’ Het is uiteindelijk goed gekomen, het was een opluchting.”

“In de rommelkamer was het spelen met mijn uniform. Het was een mooie hond,” voegde hij eraan toe.

TikTok

Thameslink, het spoorwegbedrijf dat treinen exploiteert in Leagrave, vertelde Newsweek:

“Paul is een echte Thameslink-held. De spoorlijnen zijn een gevaarlijke plek en zijn snelle denken heeft zeker het leven van deze hond gered.”

Bekijk hieronder de inspirerende video.

@getinthebarth Mensen dumpen honden op stations als deze de hele tijd 💔 voor elke slechte persoon is er een goedhartige #hero #doglove #rescue ♬ Arcade – Duncan Laurence