We houden van Betty, de Chihuahua, op Will Trent

Toen ik de commercials voor de nieuwe Will Trent tv-show zag, werd ik opgewonden vanwege de Chihuahua die hij vasthield. Hond + mysterie + drama = goed in mijn ogen. Toen ik me echter realiseerde dat het de Will Trent van de Will Trent-boekenreeks van Karin Slaughter, ik werd ongerust. Ik ben geen fan van het omzetten van boeken waar ik van hou in films of televisieseries, omdat de resultaten meestal teleurstellend zijn.

Ik keek de eerste aflevering en ik vond het leuk – vooral Betty de Chihuahua. Betty de hond wordt geïntroduceerd in het eerste Will Trent boek, Drieluik. Als je een grote hondenliefhebber bent en niet kunt wachten om de serie te lezen om nog meer van Betty te krijgen, laat me je waarschuwen: er is niet veel Betty in de boekenreeks. Eerlijk gezegd was ik zelfs vergeten dat hij een Chihuahua had, en ik ben een hard-core hondenliefhebber. Dit komt omdat de boeken zich richten op Will en de onderzoeken, die verbluffend kunnen zijn, en niet zozeer op het moment dat hij thuis is met Betty. Will is een speciale agent van het Bureau of Investigations, die het ergste van het ergste onderzoekt, en hij is behoorlijk fascinerend in zijn eentje – opgegroeid in een pleeggezin waar hij vreselijk werd misbruikt, dyslexie heeft en het vermogen om dingen op te merken die anderen niet doen.

Ik vind het helemaal geweldig dat de tv-serie Betty omarmt. Je maakt meteen kennis met de schattige Chihuahua aan het begin van de Pilot. In aflevering 2 steelt Betty vrijwel de scènes aan het einde van de aflevering – haar schattigheid barst uit in overbelasting als ze toekijkt hoe Will een plafond schildert. Hondenliefhebbers moeten wel onthouden dat Will geen hondenliefhebber is en niets van honden weet en niet eens goed is in menselijke relaties, dus je moet hem wat speling geven. Ik hoop de hondenuitlater die we ontmoeten in Aflevering 2 Ik ben een behoorlijk oplettende kerel wordt een regulier personage.

Betty de Chihuahua uit will trent
Chihuahua Betty is vanaf het begin een scene stealer in de nieuwe Will Trent-serie op ABC. ©ABC Televisie Netwerk

In het echte leven wordt Betty gespeeld door Bluebell, de Chihuahua. Haar trainer is April Mackin, die je kunt volgen op Sjilpen hier, om meer van de schattige Bell te zien.

Als je een fan bent van de serie, zijn er veel afwijkingen, vooral met het personage van Angie Polaski. Auteur Karin Slaughter vertelde verslaggevers echter dat het “boek het boek is en de show de show” toen ze werd ondervraagd over deze afwijkingen van het boek. Het was vele jaren geleden dat ik het eerste boek las, dus ik ging terug en las Drieluik, gepubliceerd in 2006. Will en de personages van de andere series veranderen veel van boek 1 tot en met het nieuwste boek, De stille vrouw, en ik was vergeten hoe het in het begin was waar de televisieserie begint. Karin Slaughter gelooft in ingewikkelde personages.

Even een opmerking dat de Grant County-serie van Karin Slaughter, die zich richt op Sara Linton en Lena Adams, die later in de Will Trent-boeken verschijnen en volgens mij aan de tv-serie zullen worden toegevoegd, begint met Blindziend, gepubliceerd in 2001. Je hoeft die boeken niet eerst te lezen, maar misschien wil je dat wel om spoilers te voorkomen. Sara is een hondenliefhebber en heeft een paar honden, dus ik kijk ernaar uit dat ze zich ook bij de cast voegen.

Horloge Wil Trent op ABC op dinsdag om 22u EST. Bekijk hier de afleveringsvolgorde van Will Trent de tv-serie. Bekijk hier de Will Trent boekenreeks van Karin Slaughter in volgorde.