Waarom honden bepaalde mensen kunnen verkiezen boven anderen

Ik hoor vaak een man zeggen: “Mijn hond houdt meer van mijn vrouw dan van mij!” Is er iets dat ik kan doen om haar meer op mij te laten lijken?

Nou, mijn eerste gedachte is: “Voedt je vrouw je honden/ Speel ermee?/ Begroet haar hartelijker en knuffeliger dan jij?

Het andere dat ik heb waargenomen, is dat honden niet de voorkeur geven aan mensen die hen PLAGEN. Een studie wees uit dat zodra honden zich realiseerden dat een persoon hen plaagde of misleidde, ze hen niet langer vertrouwden. Sommige mensen, heb ik ontdekt, vinden dit de enige manier om met honden om te gaan en moeten gewoon een nieuwe aanpak ontwikkelen.

In hun experimenten met 50 honden verstopten onderzoekers voedsel in een van de twee containers, wezen naar de container en registreerden welke container elke hond koos.

Geloof het of niet, uit hetzelfde onderzoek bleek dat honden sommige mensen competenter vinden dan anderen. Als twee mensen containers met voedsel erin zouden krijgen, zou de hond naar de persoon gaan die de container gemakkelijk kan openen en zijn aandacht afwenden van de persoon die moeite heeft om het te openen! Verrassend genoeg was ook het feit dat vrouwelijke honden de voorkeur gaven aan competente mensen, terwijl mannetjes geen voorkeur vertoonden.

donna-black-lab-puppies-opal-river-endless-mt-labradors-akc-fokker-labrador-retriever-puppy-dog

Oplossingen: Neem een deel van de tijd voeding aan. Doe een poging om je hond te knuffelen en van harte welkom te heten. Stop met plagen. Overweeg om een les of activiteit met je hond te nemen om deze band te laten groeien.

Donna Stanley, Eindeloze Mt. Labradors