Penny negeert haar spiegelbeeld: is ze raar, of is dit normaal?

Hoi, ik ben Savanna! Lees mijn introductie om meer te weten te komen over mij en mijn pittige Chihuahua-mix, Penny.

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de schattigste hond van allemaal?” Zeg ik terwijl ik Penny wanhopig voor een spiegel houd en probeer haar te laten communiceren met haar spiegelbeeld. Ik zie de hele tijd video’s van katten en honden die op gekke manieren met hun spiegelbeeld omgaan, of op zijn minst interactie hebben met hun spiegelbeeld. sommige manier, dus ik wil zien hoe Penny ook met elkaar omgaat. Maar ik kan haar niet zover krijgen dat ze zelfs maar naar zichzelf in de spiegel kijkt, laat staan dat ze er op de een of andere manier op reageert.

Ik heb geprobeerd haar tegen spiegels aan de muur te houden, haar voor spiegels op de grond te zetten; Ze zal gewoon niet langer dan een seconde kijken. Ze doet hetzelfde als je een camera omhoog houdt om een selfie van haar te maken. Ik had mijn vermoedens over waarom dat was, maar deze hele situatie bracht me ertoe om honden en hun weerspiegeling in spiegels te onderzoeken om te zien of mijn vermoedens zouden kloppen. Dit is wat ik heb geleerd.

Honden Kunnen Zie hun weerspiegeling

Het is duidelijk dat honden hun spiegelbeeld kunnen zien. We weten dit omdat de meeste honden (behalve Penny blijkbaar) op de een of andere manier interactie hebben met hun spiegelbeeld wanneer ze het zien. Sommigen zijn heel nieuwsgierig, houden hun hoofd heen en weer schuin en proberen erachter te komen naar wie die hond is waar ze naar kijken. Andere honden kunnen onmiddellijk reageren met agressie en hun tanden ontbloten naar de “indringer” -hond in hun huis.

Maar de meeste honden zullen op zijn minst naar hun spiegelbeeld kijken, en ik kan Penny niet zover krijgen dat ze zelfs maar naar de hare kijkt. Ik neem aan dat ze weet dat het er is en het kort ziet, maar ze draait snel haar hoofd weg in minder dan een seconde zodra ik haar voor de spiegel houd en schijnbaar overal de kamer rondkijkt maar in de spiegel.

Geen selfies alsjeblieft.
Geen selfies, alsjeblieft.

Zien honden hun spiegelbeeld als zichzelf?

Dit is een andere vraag die ik had toen ik probeerde te achterhalen waarom Penny niet in een spiegel kijkt. Wat ik ontdekte, was dat de meeste honden hun spiegelbeeld niet als zichzelf zien, omdat honden het doel van spiegels niet begrijpen en geen zelfgevoel hebben zoals wij mensen.

Ze hebben wel enig gevoel van zelfbewustzijn, maar het is meer dat ze hun eigen geur herkennen in plaats van de geur van een andere hond, en ze kunnen herinneringen aan zichzelf oproepen. Maar de meeste honden zullen waarschijnlijk niet in een spiegel kijken en hun oren, poten, staart of lichaam herkennen als van hen, omdat ze de geur niet kunnen oppikken, zelfs als de hond in hun spiegelbeeld dezelfde bewegingen maakt als zij.

Dus sommige honden kunnen hun spiegelbeeld zien als een andere hond, maar een die ze niet kunnen ruiken. Nu begint het logisch te worden…

Dit is waarom ik denk dat Penny niet naar haar spiegelbeeld zal kijken

Omdat honden geur gebruiken als een belangrijke manier van communiceren, kan het sommige honden erg ongemakkelijk maken om zichzelf in de spiegel te zien, omdat ze de andere hond niet goed kunnen begrijpen.

Ik denk dat Penny niet naar haar spiegelbeeld zal kijken omdat ze niet het confronterende type is. Ze heeft niet echt een super “nerveuze” of agressieve persoonlijkheid, maar ze is eerder passief en verlegen in de buurt van mensen en andere dieren die ze niet kent. Je zou haar zelfs ‘sociaal onhandig’ kunnen noemen in het jargon van vandaag.

Maak geen oogcontact!
Maak geen oogcontact!

Als ze een andere hond ziet, reageert ze niet agressief. Ze wendt zich gewoon van hen af en probeert in plaats daarvan te doen alsof ze er niet zijn. Het is bijna alsof ze heel hard haar best doet om zichzelf onzichtbaar te maken. Ze doet hetzelfde met twee van onze katten. Begrijp me niet verkeerd, ze is zeker nieuwsgierig naar andere honden, katten en mensen, maar zodra ze met haar proberen om te gaan, wil ze niets met hen te maken hebben.

Het is me nu logisch waarom ze niet naar haar spiegelbeeld kijkt. Ik denk dat ze het als een andere hond ziet en niet als zichzelf, dus ze vermijdt er liever koste wat kost contact mee. Ik ben hier misschien helemaal naast gedoken, maar het is wat voor mij het meest logisch is.

Ik vraag me bijna af dat als honden hun spiegelbeeld zouden kunnen ruiken, Penny het dan zou herkennen als zichzelf en ermee zou omgaan? Maar ik denk dat dit iets is dat we nooit zullen weten, omdat reflecties geen geur hebben.

Dus Penny is toch niet alleen raar

Succes! Penny kijkt naar haar spiegelbeeld
Succes!

Nu weet ik dat Penny niet alleen maar raar is. Veel honden zullen geen interactie hebben met hun spiegelbeeld omdat ze het misschien zien als een andere hond die ze niet kunnen ruiken en het freaks ze uit. Hoe graag ik ook zou willen dat ik een grappige video kon maken van hoe Penny omgaat met haar spiegelbeeld, ik denk niet dat dat in de nabije toekomst zal gebeuren. Het goede nieuws is dat ik haar eindelijk lang genoeg naar haar spiegelbeeld heb laten kijken om een selfie met me te maken, maar ze had er nog steeds geen enkele reactie op en ze keek maar een halve seconde. Ach, ik denk dat dat beter is dan niets!