Ollie Dog Food Review: mijn energiezuinige hond probeerde voor het eerst vers voedsel

Mabel, mijn reddingshond, houdt van eten. Haar normale dieet bestaat echter meestal uit brokjes. Ondanks dat ze zeer voedselgemotiveerd is, kan ik zien dat ze haar interesse in gewone brokjes verliest. Dus ik heb graag verschillende soorten voedsel geprobeerd. Toen Ollie, een vers hondenvoerbedrijf dat gepersonaliseerde maaltijden voor honden aanpast, ons enkele monsters stuurde, kon ik niet wachten om het eens te proberen.

Het gezicht van Mabel lichtte op toen we ons eerste pakketje van Ollie kregen. Terwijl ik de doos uitpakte, snuffelde ze als een gek rond en ze bleef nieuwsgierig, zelfs nadat ik het eten had weggezet. Het was de meest opgewonden die ik haar ooit heb zien krijgen over hondenvoer! Haar opwinding maakte me benieuwd wat ze van het nieuwe eten vond. Blijf lezen om mijn Ollie-klantrecensie te zien.

Mabel naast Ollie gebakken eten

Aan de slag met Ollie Hondenvoer

Ik vond het proces van Ollie meteen handiger dan naar de winkel te gaan om hondenvoer te kopen. Ik vulde een online vragenlijst in met de informatie van Mabel, inclusief haar gewicht, activiteitsniveau, receptvoorkeuren en allergieën. Mabel is een energiezuinige hond, dus ik hoopte dat haar maaltijdplan haar zou helpen een gezond gewicht te behouden.

Ollie biedt verse en gemengde (verse en gebakken) maaltijdplannen. Ik koos voor een gemengd plan met Ollie’s vers en gebakken eten met kipsmaak, omdat kip de favoriete smaak van Mabel is. Ze hebben echter verschillende andere smaken beschikbaar:

 • Vers voedsel – Rundvlees, Kip, Kalkoen, Lamsvlees
 • Gebakken voedsel – Rundvlees, Kip

Na het beantwoorden van alle vragen, werd het eten in minder dan een week naar mijn deur verzonden! Hier is mijn Ollie hondenvoer review over de verpakking en opslag van het bedrijf.

Wat zit er in de doos?

Ollie Hondenvoer Benodigdheden
*Bowl inbegrepen als onderdeel van een promotie

Toen ik de doos van Ollie opende, schrok ik toen ik zag wat er allemaal bij zat. Hier is alles wat ik heb ontvangen:

 • Voergids voor Mabel
 • Voedselopslagcontainer
 • Maatbeker (wordt alleen geleverd met het gemengde maaltijdplan)
 • Voedselschepper
 • Zak met het zacht gebakken voedsel
 • Zeven pakketten van het verse voedsel

Het verse voedsel kwam bevroren aan in een geïsoleerde verpakking met droogijs bovenop het voedsel. Het was erg koud binnen, dus het verse voedsel zou bevroren zijn gebleven, zelfs als ik de doos niet meteen naar binnen had gebracht. Het gebakken voedsel en andere benodigdheden lagen bovenop de geïsoleerde verpakking om te voorkomen dat ze te koud zouden worden.

Ollie Fresh Food Verpakking

Opslag van het voedsel

De doos met voedsel werd ook geleverd met instructies over hoe het te bewaren en te serveren. Gelukkig is het zacht gebakken voedsel houdbaar en kan het als brokjes worden bewaard. Ik bewaarde het op dezelfde droge plaats die ik meestal brokken bewaar. Voor maximale versheid moet het voedsel binnen 12 maanden worden gebruikt. Zodra u het opent, is de zak hersluitbaar, waardoor deze gemakkelijk op te bergen en te serveren is.

Het verse eten is echter een heel ander verhaal. Ollie’s verse voedselformules worden zachtjes gekookt en vervolgens ingevroren. Het voedsel komt dus bevroren aan en moet bevroren blijven totdat je klaar bent om het aan je harige vriend te serveren. Het verse voedsel kan maximaal zes maanden in de vriezer worden bewaard.

Voordat u vers voedsel aan uw hond serveert, moet u het bevroren pakket in de koelkast plaatsen en het minstens 24 uur geven om te ontdooien. De “puptainer” die bij het voedsel werd geleverd, maakt het bewaren van pakketten in de koelkast gemakkelijk, zelfs als ze open zijn. Zodra het voedsel is ontdooid, blijft het tot vier dagen vers in de koelkast. Het proces voor het bewaren van Ollie’s vers voedsel is complexer dan traditioneel hondenvoer, maar het duurde niet lang voordat ik gewend raakte aan een routine met dit nieuwe voedsel.

Mabel naast Ollie vers eten

Ollie Dog Food Review: Mijn hond probeert Ollie voor de eerste keer!

Mabel was enthousiast om Ollie voor het eerst te proberen, nog voordat ik het in haar kom schepte. Ik wilde me er echter niet in haasten. Hoewel Mabel nooit gevoelig is geweest voor voedsel, is vers voedsel een drastische verandering van brokjes. Ik schakelde haar geleidelijk over op Ollie’s eten door de eerste paar dagen wat van haar brokjes met het nieuwe voedsel te mengen.

Ollie raadt hondenouders altijd aan om een geleidelijke overgang te gebruiken om spijsverteringsproblemen bij honden te voorkomen. Dit is het proces dat ze aanbevelen:

 • Dag 1-2: Voeg een kleine hoeveelheid Ollie toe aan het huidige voer van je hond.
 • Dag 3-4: Meng de helft van de Ollie-portie van je hond met de helft van zijn huidige voedselportie.
 • Dag 5-6: Meng 75% van die van je hond Ollie portie met 25% van het huidige voer van je hond.
 • Dag 7: Serveer de volledige Ollie-portie van je hond zonder hun oude voedsel.

Mabel gaat over naar Ollie

Stap 1 – Ollie Gebakken hondenvoer toevoegen

Ollie’s gebakken voedsel is vergelijkbaar met brokjes omdat het houdbaar is en eenvoudig in de kom van je hond kan worden gegoten. Het wordt echter langzaam gekookt zonder conserveermiddelen om ervoor te zorgen dat het voedsel meer voedingsstoffen bevat dan brokjes. Het is gemakkelijk uit te meten omdat de maatbeker die in de doos zat de afmetingen erop heeft, zodat ik ervoor kan zorgen dat Mabel de juiste hoeveelheid krijgt.

Van een afstand lijkt het zacht gebakken voedsel op elk ander droog hondenvoer, maar als je goed kijkt, zie je stukjes echt vlees, groenten en fruit in het voedsel. De stukjes zijn dunner en lichter dan de brokjes die Mabel gewend is, maar ze was meteen meer geïntrigeerd door de smaak dan met enig ander hondenvoer.

Ollie bakte hondenvoer van dichtbij

Ik begon met het mengen van een beetje van het gebakken voedsel met de brokjes van Mabel voor haar eerste maaltijd. Ik heb het verse voedsel niet toegevoegd tijdens de eerste maaltijd omdat het nog steeds ontdooide en ik wilde zien hoe ze individueel op het gebakken voedsel zou reageren. Zodra ze rook dat er iets nieuws aan haar gerecht was toegevoegd, kwispelde ze als een gek met haar staart en worstelde ze om stil te zitten voor foto’s naast haar etensbak.

Hoewel ze eerst voor de gebakken stukken ging, negeerde ze haar oude eten niet volledig. Al snel was haar hele gerecht zoals gewoonlijk leeg, maar ze besteedde wat extra tijd aan het schoonlikken van de kom.

Stap 2 – Ollie Fresh Dog Food toevoegen

Voor de volgende maaltijd van Mabel probeerde ik een beetje van het verse hondenvoer met haar brokjes te mengen om te zien of haar reactie anders zou zijn dan het gebakken hondenvoer. Zodra ik een van de pakjes opende, kwam ze aanrennen en snuffelde als een gek rond. Het verse hondenvoer heeft wel een sterke geur, maar het is niet onaangenaam.

Het verse voedsel in de kom doen was rommeliger dan het serveren van gebakken hondenvoer of brokjes. De schep die in de doos zat, maakte het echter gemakkelijker om het voedsel te portioneren en in de kom te verplaatsen zonder het overal te krijgen. Toen ik het eten schepte, kwamen er een paar kruimels op het aanrecht, maar het was veel gemakkelijker op te ruimen dan ik had verwacht. Zoals de naam al aangeeft, zit het verse voedsel van Ollie vol met verse, voedingsrijke ingrediënten om honden een gezondheidsboost te geven.

Ollie kip vers voedsel van dichtbij

Terwijl ik het verse eten met de brokjes mengde, kon Mabel haar opwinding niet bedwingen. Het verse eten was interessanter voor haar dan het gebakken eten. Zoals je je kunt voorstellen, was het bijna onmogelijk om een mooie foto van haar naast het eten te krijgen. Toen ik haar kom eenmaal op haar voermat had gezet, aarzelde ze niet om haar nieuwe eten op te slokken. Ze likte als een gek aan de kom en ik denk niet dat ze gestopt zou zijn met likken als ik haar niet had verteld dat het tijd was om naar buiten te gaan.

Stap 3 – Vers en gebakken voedsel mengen

Voor de volgende maaltijden mengde ik een beetje van het verse voedsel en het gebakken voedsel met wat brokjes. Mabel leek goed met het nieuwe voedsel om te gaan (geen merkbare spijsverteringsproblemen), maar ik wilde nog een paar dagen voorzichtig zijn om veilig te zijn.

Mabel wordt enthousiast over al het eten dat ik haar geef, maar het lijdt geen twijfel dat het verse voedsel de meest aantrekkelijke geur voor haar heeft. Toch eet ze altijd al het voedsel in haar kom, dus het nieuwe eten heeft haar er niet van weerhouden om ook van brokjes te genieten. Ik zal echter moeten wachten tot haar overgangsperiode voorbij is om de meest nauwkeurige Ollie hondenvoerbeoordeling te geven.

Ollie Hondenvoer blijven gebruiken

Toen ik er eenmaal zeker van was dat Mabel’s buik het nieuwe voedsel aankon, nam ik haar brokjes weg en voedde haar 100% Ollie. Ik heb haar een mengsel van het verse en gebakken voedsel gegeven zoals voorgeschreven. De instructies die bij de producten werden geleverd, maken het gemakkelijk om haar voedsel voor elke maaltijd te portioneren. Ze zeggen hoeveel van elk type voedsel ze dagelijks zou moeten krijgen, samen met hoeveel dat per maaltijd zou zijn als je twee maaltijden per dag serveert (wat ik doe).

100% Ollie eten van dichtbij

Mabel was in goede conditie voor haar leeftijd (ze is 9) voordat ze Ollie probeerde, en ik ben blij te kunnen zeggen dat ze nog steeds net zo gezond lijkt op het nieuwe dieet. Haar ontlasting is nog stevig en ze heeft een gezond gewicht behouden. Na de maaltijd lijkt ze speelser en aanhankelijker dan voorheen. Ik weet niet zeker of dat gezondheidsgerelateerd is of dat het gewoon is dat ze enthousiast is over het eten. Hoe dan ook, zowel Mabel als ik zijn blij met de resultaten.

Klantrecensie: Zou ik Ollie Hondenvoer aanbevelen?

Nu Mabel om beide soorten voedsel van Ollie te proberen, zou ik dit merk zeker aanbevelen aan andere hondenouders. Ollie is een vertrouwd merk, maar nu ik hun producten heb gebruikt, heb ik meer vertrouwen in hun kwaliteit en gemak.

Wat ik leuk vind aan Ollie

 • Ollie verzendt direct tot aan uw deur, dus je verliest geen tijd met rennen naar de dierenwinkel.
 • De zending wordt geleverd met serveerinstructies die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van uw hond om overvoeding of ondervoeding te voorkomen.
 • Je kunt de individuele ingrediënten in het voedsel zien, omdat het niet sterk is verwerkt als brokjes.
 • De geur en smaak zijn aantrekkelijk voor de meeste honden, vooral kieskeurige eters. Ik vind het geweldig hoe het Mabel extra enthousiast maakt voor maaltijden!
 • Ollie heeft een verscheidenheid aan opties: vier smaken vers voedsel en twee smaken gebakken voedsel.
 • Het verse voedsel is gemakkelijk voor honden om op te kauwen, waardoor het geweldig is voor oudere honden en honden met gebitsproblemen.
 • Alle honden kunnen baat hebben bij dit voedsel, zelfs als ze energiearm zijn zoals Mabel.

Ollie serveren aan Mabel

Was er iets waar ik een hekel aan had?

Het bewaren en serveren van Ollie kost iets meer moeite dan traditionele brokjes, maar dat is geen nadeel. In plaats daarvan is het gewoon iets waar ik aan moest wennen. Het voedsel is rommeliger dan brokjes, maar de schep die in de eerste doos komt, maakt het gemakkelijk om het verse voedsel in de kom te brengen zonder voedsel op je handen te krijgen.

Er waren een paar keer dat ik bijna vergat om een nieuw pak vers voedsel van de vriezer naar de koelkast te verplaatsen, maar nu ik er een gewoonte van heb gemaakt, ben ik het sindsdien niet meer vergeten. Als ouders van huisdieren zich zorgen maken over het vergeten, kan het instellen van een herinnering op uw telefoon een eenvoudige oplossing zijn.

Alle hondenouders moeten Ollie overwegen

Met al die dingen in gedachten is Ollie een uitstekende overweging voor elke huisdierouder die op zoek is naar een nieuw voedsel. Als je gewend bent om brokjes te serveren zoals ik was, kan het even duren om te wennen aan ollie’s verse eten, maar de vele voordelen maken de verandering de moeite waard. Ollie wordt niet alleen gemakkelijk naar uw deur verzonden, maar het biedt ook smaakvol voedsel met verse, gezonde ingrediënten. Het beste van alles is dat de serveerinstructies zijn afgestemd op de behoeften van uw hond, dus er is geen sprake van hoeveel u hem moet geven.

Als je je hond kwaliteitsvoer wilt geven en hem enthousiaster wilt maken voor de maaltijd, probeer Ollie dan eens. Onze iHeartDog lezers kunnen 60% korting krijgen op hun eerste Ollie bestelling!