Invoxia Smart Dog Collar Review: mijn hond zal nooit meer verdwalen!

Veel hondenouders hebben een huisdier laten weglopen of komen er dicht bij in de buurt. Het moment dat je je realiseert dat je harige vriend niet meer is waar je dacht dat ze waren, is angstaanjagend, vooral omdat je geen idee hebt wanneer ze weer zullen verschijnen. Gelukkig maakt nieuwe huisdiertechnologie het gemakkelijker om huisdieren in noodgevallen te lokaliseren, zodat een vermist huisdier vrijwel onmiddellijk kan worden gevonden.

De Invoxia Smart Dog Collar staat bekend als “de meest geavanceerde GPS-hondenhalsband”, dus ik heb een van deze halsbanden getest met mijn hond Mabel. Hoewel Mabel nooit verdwaald is geraakt, zijn er momenten geweest dat ze is afgedwaald op de privécamping van mijn familie. Zo’n halsband had kunnen voorkomen dat ik in paniek moest rondrennen en haar naam moest roepen, omdat hij volgens de website van Invoxia je hond in realtime kan lokaliseren.

Mabel naast Invoxia box

Wat is de Invoxia Smart Hondenhalsband?

De Invoxia halsband is een geavanceerde slimme hondenhalsband die niet alleen GPS-tracking heeft, maar ook de gezondheid en activiteit van uw hond volgt. Het kan de oefening, hartslag en ademhalingsfrequentie van uw hond controleren om uw hond zowel veilig als gezond te houden. Bovendien kan de batterij enkele weken meegaan.

Mijn eerste indrukken van de Invoxia halsband

Ik ontving de kleine maat voor de Invoxia halsband, die momenteel de kleinste maat is die beschikbaar is. Ze hebben ook middelgrote en grote kragen. Aangezien Mabel slechts ongeveer 15 pond is, is de kleine nog steeds een beetje groot en omvangrijk voor haar, maar ik werd hiervan op de hoogte gebracht voordat ik het product ontving. De halsband werd geleverd met twee kleine bandjes (zwart en geel), een oplaadsnoer en een informatiepakket over hoe het in te stellen.

Toen ik het product voor de eerste keer ophaalde, was het zwaarder dan ik had verwacht. Ik was bang dat de grootte en het gewicht te ongemakkelijk zouden zijn voor mijn kleine hond (of voor een andere hond). Maar toen ik het eenmaal op Mabel had gezet, leek ze er helemaal geen last van te hebben. Ik moest het zo strak mogelijk afstellen om het haar te laten passen, maar toen het eenmaal stevig aan zat, kon ze normaal lopen, rusten en spelen terwijl ze het droeg.

Invoxia Inhoud van de doos

Herziening van de functies van de Invoxia-halsband

Zodra de Invoxia-halsband is opgeladen, moet u een app op uw telefoon downloaden en de halsband via Bluetooth verbinden. Het instellen was eenvoudig en duurde slechts een paar minuten. Het stelde me een paar vragen over Mabel en vervolgens de halsband gekoppeld aan de app zonder problemen.

Ik liet Mabel de halsband meerdere keren dragen, onder meer tijdens een wandeling, in de tuin en rond het huis om te zien hoe nauwkeurig het haar locatie en activiteit zou beoordelen.

Mabel draagt Invoxia kraag

GPS-tracking

Voor mij is de GPS-tracking de belangrijkste functie. Zoveel honden worden vermist en ze vinden niet allemaal hun weg naar huis, dus ik zou het vreselijk vinden als dat Mabel zou overkomen. Wanneer de halsband is opgeladen en de Bluetooth op mijn telefoon is ingeschakeld, kan ik precies zien waar de halsband is.

Terwijl ik Mabel met de halsband liep, bleef mijn app updaten om te laten zien waar ze liep. Dus als ze op de een of andere manier zonder riem naar buiten zou gaan, zou ik haar snel kunnen vinden met behulp van de app. De batterij lijkt lang mee te gaan, dus je hebt veel tijd om je hond te lokaliseren voordat de halsband sterft. Ik heb hem tot nu toe maar één keer hoeven opladen en de batterij is nauwelijks leeg gegaan in de verschillende sessies die ik heb gebruikt.

Deze tool zou geweldig zijn voor als ik ga kamperen. Mijn familie heeft een eigen terrein waar we kamperen, dus de honden zijn vaak niet aangelijnd. Wel moet ik Mabel goed in de gaten houden. Als ze een eekhoorn ziet, kan ze snel verdwijnen. Met deze halsband zou ik me meer op mijn gemak voelen om haar rond te laten zwerven, omdat ik altijd mijn telefoon kan controleren als ik niet weet waar ze naartoe is gegaan.

Mabel Invoxia Volgen

Gezondheid/activiteit bijhouden

De gezondheid en het bijhouden van activiteiten zijn coole functies, maar ik weet niet zeker of ik ze regelmatig zou gebruiken. Het tabblad gezondheid van de halsband toont de rusthartslag en ademhalingsfrequentie van de hond, wat u kan helpen gezondheidsproblemen vroegtijdig te identificeren. Vervolgens toont het tabblad Activiteit de hoeveelheid tijd dat uw hond actief was, onderverdeeld in categorieën zoals wandelen, rennen en rusten. Omdat Mabel een luie hond is, bestond het grootste deel van haar tijd met het dragen van de halsband uit haar rust.

Voor mij duurde het bijwerken van de gezondheid en activiteiten langer dan het volgen van de locatie. Nadat ik Mabel had meegenomen voor een wandeling, duurde het minstens 15 minuten voordat bleek dat ze actief was geweest, maar ik weet niet zeker of dat probleem aan mijn kant is of niet. Gelukkig kwam het uiteindelijk altijd opdagen, dus ik moest gewoon geduld hebben. Als ik deze tools op de lange termijn zou gebruiken, geloof ik dat ze een geweldige manier zouden zijn om eventuele veranderingen in de routine van Mabel te herkennen, wat nuttige informatie zou zijn voor dierenartsbezoeken.

Mabel Invoxia activiteit tijd

Zou ik Invoxia aanbevelen?

Na het testen van de Invoxia Smart Dog Collar, zou ik het zeker aanbevelen aan hondenouders die op zoek zijn naar een handige trackingtool, of ze deze nu nodig hebben voor locatie, gezondheid of beide. In vergelijking met andere trackinghalsbanden die ik heb gezien, is dit verreweg de meest nauwkeurige en ik ben onder de indruk van hoe lang de halsband opgeladen blijft.

Ik zou echter niet aanraden om het 24/7 aan te laten staan. Het is omvangrijk en een beetje zwaar, dus ik kan me voorstellen dat het ongemakkelijk zou zijn voor lange periodes, ongeacht de grootte van de hond. Ik denk dat de beste tijd om het op je hond te zetten zou zijn wanneer hij buiten is of wanneer er een hoger risico is dat hij de voordeur uit glipt, zoals wanneer je mensen hebt die vaak komen en gaan. Elke keer dat je in dezelfde kamer bent als zij, is ook een goed moment om het op hen te houden voor gezondheids- en activiteitenmonitoring.

Wie zou het meest profiteren van dit product?

Iedereen met een middelgrote of grote hond die graag op buitenavonturen gaat, kan veel baat hebben bij deze halsband. Zelfs als je hond aangelijnd is tijdens wandelingen of in het park, is er altijd een risico dat er iets mis kan gaan. Dus door ze deze halsband te laten dragen wanneer ze in het openbaar of in de tuin zijn, kun je ze volgen als ze ooit ontsnappen.

Het is ook een uitstekende keuze voor ouders van huisdieren die de gezondheid van hun hond willen volgen. De meeste apparaten voor het volgen van locaties hebben niet zoveel extra functies als deze, dus u hebt het voordeel dat u te allen tijde weet waar uw hond zich bevindt en tegelijkertijd zijn hartslag, ademhalingsfrequentie en activiteitsniveaus bijhoudt. Op die manier kunt u uw dierenarts meteen waarschuwen als u zich zorgen maakt.

Mabel draagt Invoxia kraag in gras

Wat kan er beter?

Het enige dat volgens mij verbeterd kan worden, is het maken van meer opties voor kleine honden. Ik weet zeker dat de grootte en het gewicht van het product een belangrijk onderdeel zijn van de effectiviteit, maar ik ben bang dat niet alle kleine honden comfortabel zouden zijn om deze halsband rond te dragen. Mabel leek geen probleem te hebben, maar een hond die minder woog dan zij. Gelukkig geloof ik dat het bedrijf werkt aan het maken van een XS-maat om alle rassen in de toekomst beter te kunnen accommoderen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost de Invoxia halsband?

De Invoxia hondenhalsband kost ongeveer $ 149. De prijs is hetzelfde, of u nu kiest voor een small, medium of large. Er is echter een abonnement vereist om toegang te krijgen tot alle trackingfuncties.

Heeft de Invoxia halsband een abonnement nodig?

Ja, voor de Invoxia hondenhalsband is naast de aanschaf van de halsband ook een abonnement vereist. Het abonnement is vereist voor de halsband om gegevens over te dragen en de ingebouwde simkaart te activeren. Zonder dit kunt u de huidige locatie van uw hond niet altijd zien.

Hoe lang gaat de batterij van de Invoxia hondenhalsband mee?

De batterij van de Invoxia hondenhalsband Kan weken meegaan wanneer volledig opgeladen. Het duurt ongeveer 3,5 uur voordat het tot 100% is opgeladen.

Is de Invoxia halsband waterdicht?

Ja, de Invoxia slimme hondenhalsband is waterdicht, Het kan dus nog werken in de regen of als je hond zwemt. Maar als je weet dat je hond op het punt staat om in het water te springen, wil je misschien de halsband tijdelijk afdoen om veilig te zijn.

Wat zijn enkele manieren om te voorkomen dat honden verdwalen?

Om te voorkomen dat uw hond verdwaalt, moet u hem altijd in het openbaar aan de lijn houden met een veilig tuigje. Als je een omheinde tuin hebt, zorg er dan voor dat het hek geen gaten of openingen heeft en zorg ervoor dat het hoog genoeg is om te voorkomen dat je hond eroverheen springt. Houd altijd toezicht op je hond wanneer hij in de tuin is. Zorg er ook voor dat uw hond is gechipt en up-to-date ID-tags heeft. Op die manier, als je hond verdwaalt, zal hij eerder naar huis terugkeren.

Mabel met Invoxia halsband op treden

Je harige vriend veilig houden

De Invoxia hondenhalsband is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je harige vriend veilig blijft door zowel te voorkomen dat ze verdwalen als door je te helpen op de hoogte te blijven van hun gezondheid. Wanneer uw hond deze halsband draagt, kunt u zich op uw gemak voelen, wetende dat u altijd zijn locatie zult hebben door gewoon op uw telefoon te kijken.

Als u meer veiligheid aan het leven van uw huisdier wilt toevoegen, overweeg dan om de Invoxia Smart Dog Collar te kopen. Het kan buitenavonturen met je harige vriend een stuk relaxter maken, waardoor je beter kunt genieten van de tijd met je hond.