Droog hondenvoer goed doen: de hele voedsel cubies van een pup hierboven zijn voor kieskeurige huisdierouders

Er zijn een paar redenen waarom ik zo kieskeurig ben over wat ik mijn hond voer. In mijn zes jaar bij iHeartDogs heb ik een aantal echt enge terugroepacties gezien en heb ik elk artikel gelezen over voedsel, etiketten en ingrediënten die op onze site leven. Ik ben behoorlijk goed geworden in het lezen van labels, gegarandeerde analysegrafieken en het opzoeken van de herinneringsgeschiedenis. Sommige huisdierouders zijn “helikopterouders”, ik ben er altijd trots op geweest om te zeggen dat als het gaat om het eten van mijn hond, ik over de kom zal zweven om ervoor te zorgen dat mijn pup alleen het beste krijgt.

Mijn normen voor hondenvoer zijn erg hoog. Ik heb vrienden die me niet begrijpen en uitlachen omdat ik ervoor kies om alle maaltijden van mijn pup thuis te koken van voedsel dat ik koop in dezelfde supermarkt waar ik mijn eigen boodschappen haal. Ik wil elk ingrediënt kennen. Ik wil weten waar die ingrediënten vandaan komen. Ik moet ervoor zorgen dat het voedsel van mijn hond in balans is, zodat ze alle voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft om te rennen, te spelen en te knuffelen.

Om deze redenen is bulkzakvoedsel een no-go in ons huis sinds Lilo bij mij kwam wonen. Ze zagen er in de eerste plaats nooit erg aantrekkelijk uit. Alle brokjes die ik ooit had gezien, leken meer op kleine decoratieve steentjes dan op echt voedsel, en was niet iets waarvan ik vond dat het in de kom van mijn hond moest zitten, laat staan haar lichaam. De ingrediëntenlijsten op de zakken in de winkel zijn een lawine van niet erg lekker klinkende zinnen als ‘kipsmaak’, ‘beendermeel’ en ‘butylhydroxyanisol’. Bah.

Dus toen ik werd gevraagd om A Pup Above’s Whole Food Cubies uit te proberen, was mijn eerste instinct om te slagen. Ik ging meteen de ingrediëntenlijst op het eten bekijken, zodat ik alle redenen kon aanwijzen waarom ik het niet wilde proberen – en was behoorlijk verrast door wat ik vond. Dit is geen brok zoals ik het ken. Dit is iets nieuws en anders.

Een eerste blik op een pup hierboven

Het eerste wat me opviel op de website van A Pup Above waren de woorden “100% human grade”. Ik heb deze woorden nog nooit eerder op een pakje droog hondenvoer gezien. “100% menselijke kwaliteit” betekent dat elk ingrediënt dat in het recept wordt gebruikt, veilig is voor mensen om te eten. Dit is niet het soort standaard waar de meeste bedrijven naartoe gaan om al hun voedsel te vermalen en in kleine bruine pellets te persen – maar dat is toch niet wat A Pup Above doet. Toen ik die woorden zag, keek ik goed naar de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn. Alles wat op de lijst stond, leek op iets dat ik onlangs zelf had gegeten. Turkije. Kip. Rundvlees. Varkensvlees. Ingrediënten met één woord die niet werden gevolgd door de woorden ‘maaltijd’ of ‘smaak’.

Ik merkte ook een ander woord op dat ik nog nooit op hondenvoer van welke aard dan ook had gezien. “Nutridry.” Ik weet dat wanneer voedsel wordt gekookt, het een deel van de voedingsstoffen verliest aan de hitte. De Cubies van A Pup Above worden gekookt met behulp van een unieke kookmethode genaamd Nutridry die de beste aspecten van uitdroging en luchtdrogende kookprocessen combineert die bedoeld zijn om meer van de natuurlijke smaak, aroma en voedingswaarde van de ingrediënten die ze in hun voedsel gebruiken te behouden. En omdat ze ervoor zorgen dat ze zulke hoogwaardige ingrediënten in elk recept gebruiken, is het logisch dat ze het meeste uit elke hap willen halen.

Ik stelde elke vraag die ik vrienden aanmoedig om te vragen over het voedsel van hun hond. Waar komen de ingrediënten vandaan? Wat zit er in het eten? Is het qua voedingswaarde in balans voor een gezonde maaltijd? En elk antwoord was direct beschikbaar op de extra transparante website van A Pup Above.

Ik heb nog nooit zoiets gezien, maar op de website van A Pup Above kun je het lotnummer van je verpakking invoeren en vinden waar alle ingrediënten in het voedsel van je hond vandaan komen. Ik ben blij dat A Pup Above dierlijke eiwitten (echt vlees!) van Amerikaanse boerderijen gebruikt zonder hormonen of antibiotica. Hun andere ingrediënten worden vermeld en blijken niet-GMO en pesticidenvrij te zijn. Elk vermeld ingrediënt is afkomstig uit landen met goede normen voor voedselveiligheid en het is gemaakt in de VS in een USDA-geïnspecteerde keuken. Het geeft me een veel beter gevoel over het geven van droog voedsel aan Lilo.

Slechts twee dagen later stond Lilo’s monsterpakket voor de deur. Je kunt A Pup Above ook proberen en in een mum van tijd heerlijk eten voor je deur hebben. Probeer A Pup Above en krijg $ 50 korting op uw eerste bestelling van $ 100 of meer met code IHEARTDOGS.

Onze Smaaktester

In de grand old traditie van iHeartDogs heb ik het eten zelf geprobeerd. Ik raad het niet aan voor menselijk gebruik, zelfs als het veilig is voor menselijke consumptie. Ik ben echter niet de doelgroep voor A Pup Above’s Whole Food Cubies, dus ik hoefde het niet leuk te vinden. (Er staat zelfs een briefje op de doos voor nieuwsgierige huisdierouders: niet voor jou!)

Lilobean Gonzalez kwam naar me toe toen hij ongeveer negen maanden oud was van een vriend die meer afbeet dan ze konden kauwen met een nieuwe puppy. Nadat ik mijn Ziggy had verloren, was ik op zoek naar een pup om mijn gebroken hart te herstellen, en ik stemde ermee in om haar op te nemen. Ik aarzelde omdat ik wist dat ze al ongeveer zes maanden ernstige maagproblemen had. Haar gevoeligheden moedigden me verder aan om de “helikoptermoeder” te zijn met haar eten. Zolang ze bij me is, heeft Lilo zelfgemaakte maaltijden gehad met in de supermarkt gekocht vlees en groenten. Geen tafelresten, weinig traktaties.

Het is zowel haar maag als haar palet dat gevoelig ligt. Het maakt me gek dat ik voor altijd eten voor haar kan bereiden en koken, waar ze een enkele snuif aan geeft en haar neus voor ophaalt. Ik ben misschien geen geweldige kok, maar ik heb een aantal dingen gezien die ze in haar mond stopt, dus ik ben een beetje beledigd. Ik was bang dat haar verfijnde smaak haar zou afschrikken van droog hondenvoer, maar ik besloot het toch een kans te geven.

Een geweldige eerste indruk maken

Ik was verrast dat de “monsters” in het samplerpakket zo groot waren. Deze zijn elke graandoos groot, waarbij de doos Pork Porchetta iets groter is dan de andere. Ik moet toegeven dat ik dol ben op de verpakking. Maar ik weet ook dat alles zich kan verschuilen achter felle kleuren, mooie foto’s en flitsende lettertypen. De echte informatie zit in de details. Ik merk dat twee van de recepten, de Beef Pot Roast en Pork Porchetta graanvrij zijn, maar de Chicka Pupatouille en Turkey Pilaf stellen allebei dat ze “vriendelijke granen” hebben.

Ik geef er de voorkeur aan om Lilo een dieet te geven dat graan bevat, maar ik vroeg me af wat “vriendelijke” granen zijn. Volgens A Pup Above helpen deze granen de spijsvertering te vergemakkelijken en vezels toe te voegen aan het dieet van uw hond. Beide “vriendelijke granen” recepten bevatten gerst en haver, die ik graag uit mijn eigen kom eet. Ik was op zoek naar dingen als maïs, maïsmeel en tarwegluten, maar was blij om te zien dat ze niet worden gebruikt in de Whole Food Cubies van A Pup Above.

Er zijn verschillende andere zinnen die ik graag op de doos zie. ‘Heel voedsel’, ‘van boer tot bord’ en ‘compleet en uitgebalanceerd’. Heel voedsel betekent dat mijn hond niet die vlees- of graanmaaltijden krijgt die ik eerder noemde – die vaak worden gemaakt van wat er overblijft nadat het smakelijkere, voedzamere vlees is weggelaten. Ze worden ook vaak verwerkt met toegevoegde vulstoffen en conserveermiddelen die niet het beste zijn voor mijn Lilo, dus ik vermijd ze.

“Farm-to-bowl” betekent dat A Pup Above hun ingrediënten gebruikt kort nadat ze zijn geoogst. Dit is fantastisch omdat ik wil dat mijn hond vers, gezond voedsel eet. Voedsel dat voor lange tijd wordt opgeslagen, riskeert besmetting, rot en verliest na verloop van tijd zijn voedingswaarde. Hoe eerder het in de kom komt, hoe beter.

“Compleet en uitgebalanceerd” is wat me echt een zelfverzekerd gevoel geeft over het geven van dit voedsel aan Lilo. Als een gezonde, 15 lb. volwassen Shih-Poo, kan ze alle voedingsstoffen die ze nodig heeft om een gelukkig, gezond leven te leiden uit deze doos halen. Als ik de gegarandeerde analyse dubbelcheck, zie ik dat ze veel eiwitten, vetten en vezels krijgt van de Whole Food Cubies van A Pup Above. Elk ingrediënt in het recept heeft een doel.

Ik heb toevallig een zak droge brokjes bij de hand in geval van nood. Ik heb een paar stukken eruit getrokken om te vergelijken. De brokjes van grote merken die ik uit een schap haalde, doen me denken aan hamsterkorrels. En hoewel A Pup Above zegt dat het is gemaakt met echte ingrediënten en heel voedsel, was ik verrast dat ik echt voedsel in de cubies kon zien! Ik zag haver en wat zoete aardappel en raap leek te zijn in het droge A Pup Above-voer. Het ziet er precies zo uit als ik het in mijn dehydrator had gestopt.

Het ziet er goed uit, het klinkt goed, en omdat ze iets lekkers moet hebben geroken, wilde mijn smaaktester graag een hapje eten, waardoor het moeilijk was om een foto te maken.

De smaaktest

Voordat ik de doos opende, was ik bang dat ik het moeilijk zou hebben om mijn kieskeurige meisje zelfs maar het eten te laten proberen. Het moet echter de snuiftest hebben doorstaan, want toen de doos eenmaal open was, verscheen ze als een goochelaar aan mijn voeten. In een poging om een foto te maken van de afzonderlijke kubussen om de zichtbare ingrediënten te laten zien, duwde Lilo haar snuit tegen de lens om de Cubies in mijn hand te krijgen.

Ik was op zoek naar vier dingen toen ik haar serveerde: zou ze het eten, zou ze zich vol kunnen voelen op de aanbevolen portiegrootte, zou ze nog steeds genoeg energie hebben om te spelen en zou ze een goede spijsvertering behouden?

De doos geeft een korte, eenvoudige gids voor het serveren op gewicht. Ik was een beetje op mijn hoede omdat de doos slechts 3/4 per kopje per dag aanbeveelt voor de grootte van een hond Lilo. Ik wist niet zeker of ze haar buik maar zo veel zou kunnen vullen. Ze ruimt haar bakje zelfgemaakt eten op, ongeveer een kopje per dag, en lijkt soms nog steeds honger te hebben.

Anders dan wanneer ik voor haar kook, waarbij ze doet alsof ik haar slop voed, ging Lilo meteen naar de cubies. Zij dug recht in. Niet alleen was de voorgestelde portie genoeg voor haar, ze liet zelfs een paar cubies achter en ging na haar maaltijd een dutje doen. Ik liet haar resterende welpen weg voor het geval ze besloot dat ze later nog steeds honger had, maar ze was tevreden voor de rest van de dag. Ik vroeg me af of ze wat achterliet omdat het haar eigenlijk niet kon schelen, maar de volgende dag at ze net zo enthousiast als de eerste keer. Sterker nog, elke keer als ik de doos aanraak om hem te verplaatsen of de ingrediënten opnieuw te bekijken, komt ze aanrennen, wachtend tot ik haar zou bedienen.

Lilo is erg enthousiast over haar Cubies. Ik heb altijd geweten dat ze van knapperig eten houdt, maar het was heel moeilijk om een gezonde manier te vinden om wat leuke crunch in haar verse voedsel te verwerken.

Ik hield Lilo’s energieniveau een paar dagen goed in de gaten. Ze is een behoorlijk lui meisje, maar ze krijgt af en toe een aanval van zoomies en houdt ervan om eekhoorns in de achtertuin te achtervolgen. Ze is deze week veel speelser geweest met de katten (waar ze niet van houden) en staat te popelen om naar buiten te gaan. Het lijkt erop dat ze genoeg uit haar eten haalt om haar normale energieniveau te behouden, zo niet een beetje meer.

De laatste test vond plaats in de achtertuin. Verschillende dingen in hondenvoer kunnen maagklachten veroorzaken, waaronder ingrediënten van lage kwaliteit, vulstoffen en een gebrek aan substantiële vezels. Voordat ik haar adopteerde, had Lilo ernstige maagproblemen waardoor er overal in het huis van mijn vriend dunne ontlasting achterbleef. Ze heeft een gevoelige maag die heeft gereageerd op elke brok die ze ooit heeft geprobeerd. Haar gevoeligheden zijn de belangrijkste reden waarom ik zo voorzichtig ben met hoe ik haar voed.

Ik wilde ervoor zorgen dat Lilo regelmatige bewegingen zou blijven hebben die gemakkelijk op te pikken zijn – een gemakkelijk te zien teken dat de spijsvertering soepel verloopt. Ik was voorbereid op een beetje rommel omdat we overgingen op een nieuw voedsel, maar het kwam nooit. Voor zover de achtertuintest me kan vertellen, houdt Lilo’s nieuwe voedsel haar spijsvertering gezond waar het moet zijn.

Probeer A Pup Above en krijg $ 50 korting op uw eerste bestelling van $ 100 of meer met code IHEARTDOGS.

Zelfgemaakt eten vs. een pup boven hele voedsel Cubies

Zoals ik al zei, ik ben gewend om voor mijn hond te koken. Ik zal echter eerlijk zijn dat het niet mijn favoriete ding is om te doen. Toen ik haar dierenarts voor het eerst vertelde dat ik voor haar wilde koken, trok ze haar wenkbrauwen op en probeerde ze me ervan te weerhouden het te doen. Ik leerde vrij snel dat het niet allemaal leuk zou zijn. Ik heb wel wat klachten waarvan ik zie dat A Pup Above’s Whole Food Cubies zou kunnen helpen oplossen.

Het klinkt als een geweldig idee om voor je bontbaby te koken, maar het balanceren van voedsel voor je hond kan lastig zijn. Net als mensen heeft je hond bepaalde vitamines en mineralen nodig om een optimale gezondheid te behouden. Je moet er ook voor zorgen dat je je hond genoeg voeding geeft om te leven, maar niet zoveel voedsel dat hij te veel eet. De Whole Food Cubies van A Pup Above zijn compleet en uitgebalanceerd volgens de AAFCO-richtlijnen, wat betekent dat ze het doel raken als het gaat om de gezondheid van uw hond. Je hond kan een gelukkig, gezond leven leiden op precies wat er in de doos zit, dus er is geen reden om je zorgen te maken dat ik Lilo te veel voedsel geef of te weinig van alles wat ze nodig heeft.

Het doodt me om het te doen, maar het voedsel dat ik Lilo maak, moet worden opgeslagen in plastic zakken. Als ze eenmaal zijn gebruikt, kunnen ze niet worden hergebruikt en hoewel ze recyclebaar zijn, moeten ze worden schoongemaakt voordat ze in de prullenbak kunnen. Ik zal eerlijk zijn dat ze vaak gewoon in de vuilnisbak belanden. De Cubies van A Pup Above worden geleverd in een 100% recyclebare verpakking en er is geen rommel om van de zak of doos te schrapen. Het geeft me een veel beter gevoel om het afval dat we creëren te verminderen.

Ik weet ook al heel lang dat droogvoer een aantal grote tandheelkundige voordelen heeft. Droogvoer schraapt tandsteen van de tanden van een hond terwijl ze kauwen, wat kan helpen voorkomen dat er tandplak ontstaat. Voor een hond die er een hekel aan heeft om haar tanden te laten poetsen, is dit iets wat ik heel graag voor haar wilde, maar ik wilde de kwaliteit van haar eten niet opofferen. De Cubies hebben meer textuur en zijn groter dan de noodbrokken die ik in mijn kast bewaar, maar nog steeds een goede maat voor haar mond van een kleiner ras. Ik hoor haar knarsen en kauwen; het klinkt als schone tanden voor mij.

Koken voor Lilo neemt veel tijd en ruimte in beslag in de keuken. Ik maak genoeg eten dat ik niet elke dag hoef te koken, maar ik sta nog steeds misschien een stevig uur in de keuken elke keer dat ik een batch voor haar maak. Dan moet ik een plek vinden om het in mijn vriezer te bewaren tussen al het voedsel dat ik voor mijn gezin bewaar. Ik moet er ook aan denken om elke dag een portie te ontdooien, wat ik niet geweldig vind om te doen, dus het wordt vaak in de magnetron ontdooid, wat ik haat. A Pup Above’s Whole Food Cubies kan op elke droge plaats worden bewaard en kan onmiddellijk worden geserveerd. Er staat “schep en serveer” op de doos en zo simpel is het echt! Ik vind het ook geweldig dat de zak in de doos hersluitbaar is, wat het een beetje gemakkelijker maakt om de katten eruit – blijkbaar zijn ze ook fans van de geur.

Ik heb ook een klacht over de geur die het voedsel dat ik maak achterlaat in Lilo’s snuit. Als ik haar niet meteen na elke maaltijd opruim, ruikt ze naar een vieze vaatdoek. De Cubies brokkelen af, maar steken niet in haar vacht, waardoor ze veel beter ruikt. Het lijkt misschien niet zo’n groot probleem, maar het wordt erg onaangenaam als ze de geur overal in het meubilair achterlaat.

Ondanks de tijd- en bewaarproblemen en de geur van de vaatdoek, wil ik ervoor zorgen dat Lilo veilig, hoogwaardig voedsel van menselijke kwaliteit krijgt, zodat ze een lang, gelukkig leven leidt. Ik geloofde niet dat het iets was dat kon worden bereikt met droog hondenvoer. Maar elke keer als ik probeerde iets verkeerds te vinden met A Pup Above, vond ik alleen dingen die ze goed deden.

De overstap eenvoudig maken

Ik weet niet of Lilo het me zou vergeven als ik haar A Pup Above Whole Food Cubies bij haar weg zou nemen, en hoewel ik de Cubies echt leuk vind, weet ik niet of ik er klaar voor ben om helemaal afscheid te nemen van vers voedsel.

Een Pup Above heeft een optie voor huisdierouders zoals ik, die willen dat hun hond gezond voedsel eet en nog steeds al het gemak en de crunch van droogvoer heeft! Je kunt je eigen combo van vers en droog hondenvoer maken op de website van A Pup Above en het naar je deur laten verzenden! Het verse voedsel van een Pup Above wordt aan dezelfde hoge normen gehouden en gemaakt van dezelfde kwaliteitsingrediënten die ze gebruiken in hun Whole Food Cubies. Ik voel me goed over het voeren van Lilo een mix, zodat ze alle voordelen van vers voedsel krijgt, evenals de smaak en crunch waar ze van lijkt te houden met de Cubies.

Ik raad A Pup Above’s Whole Food Cubies van harte aan aan elke huisdierouder die zijn pup gelukkig en gezond wil houden. Je kunt A Pup Above en ontvang $ 50 korting op uw 1e bestelling van $ 100 + met code HEARTDOGS.