Dierentuinpersoneel ‘weigerde’ verdrinkende chimpansee te redden, plotseling springt man in verblijf


Voor diegenen die in de buurt van de chimpansee-tentoonstelling stonden, veranderde een typische dag in de Detroit Zoo snel in een pandemonium. De toeschouwers waren geboeid terwijl twee chimpansees giechelden en elkaar achterna zaten in de omgeving, maar toen veranderde alles.

Rick Swope stond vlak voor de leefruimte en besloot te helpen in plaats van aan de zijlijn toe te kijken.

Beeld/Verhaal Bron Krediet: Animal Planet – YouTube Video

Een van de chimpansees gleed uit en viel in de gracht die de tentoonstelling omringde, net toen de anderen elkaar begonnen op te jagen rond de bomen van de behuizing. Het was duidelijk dat de chimpansee worstelde om te blijven drijven, maar het dierentuinpersoneel weigerde hem te helpen.

Rick vertelde de Chicago Tribune hoe wanhopig de situatie was en hoe bang het dier eruit zag.

“Het was het zieligste wat ik ooit heb gezien. Deze chimpansee had zijn handen omhoog en zijn hoofd stak uit het water. Hij keek naar de menigte. Het was alsof hij wilde dat iemand hem redde.”

Rick merkte dat niemand anders bereid was om actie te ondernemen, dus deed hij dat. Hij legde uit wat er gebeurde eens in het water aan de Chicago Tribune.

Beeld/Verhaal Bron Krediet: Animal Planet – YouTube Video

Mensen lieten me zien in welke richting hij zat. Het water was zo vuil dat je er niet doorheen kon kijken. Ik zwom rond op de bodem. Uiteindelijk vond ik hem…

Hij was behoorlijk levenloos, maar je kon zien dat hij nog leefde. Hij keek me aan. Ik denk dat hij wist wat er aan de hand was… De aap heeft nooit een poging gedaan om me iets aan te doen.

Ik dacht, wat doe je nu? Doe je mond-op-mond bij een aap? Ik herinner me dat ik dacht dat hij me zou bijten als ik dat deed.

Toen keek ik op en zag dat er een andere aap de heuvel afkwam met zijn tanden ontbloot. Ik wist niet of hij achter de andere aap of achter mij aanging, maar ik maakte dat ik wegkwam.”

Rick zei dat hij geen aandacht zocht toen mensen zich om hem heen verdrongen zodra Rick de kooi verliet. Hij kon het gewoon niet verdragen om een onschuldig schepsel voor zijn ogen voorbij te zien gaan!

Beeld/Verhaal Bron Krediet: Animal Planet – YouTube Video

Deze man is een HERO! Je zult het zien in de video hieronder. We hebben meer mensen zoals hij nodig.

Bekijk dit GRIPPING verhaal hieronder van een held en een chimpansee die het verdiende om gered te worden. ‘DELEN’ dit verhaal met een vriend of familielid!

Plaats een reactie