8 dingen die Penny doet die me aan het lachen maken

Hoi, ik ben Savanna! Lees mijn introductie om meer te weten te komen over mij en mijn pittige Chihuahua-mix, Penny.

Honden kunnen echt gekke capriolen uithalen, en Penny is daarop geen uitzondering. Ze doet altijd de gekste dingen die me bezig houden. De meeste dingen die ze doet, ik denk niet dat ze enig idee heeft dat ze grappig voor me zijn. Ze is gewoon een hond.

Penny’s persoonlijkheid is echt iets anders en ik weet nooit wat ze hierna zal doen. Maar er zijn andere dingen die ze vrij consequent doet en waar ik altijd om moet grinniken. Dit zijn de domme dingen die mijn hond doet om me aan het lachen te maken.

De 8 grappige dingen die Penny doet:

1. Ze zit in rare houdingen

Ik heb niet veel ervaring met hondenbezit, maar ik weet wel hoe een hond meestal hoort te zitten, en het houdt meestal in dat alle vier de poten plat op de grond staan. Het lijkt erop dat Penny niet weet hoe een hond hoort te zitten, of ze zit gewoon hoe ze zich het prettigst voelt.

Ze vindt het heerlijk om met haar staart onder haar te zitten, met haar achterpoten gespreid en beide voorpoten ertussen of met één aan elke kant van haar rechterbeen. Het is zeker niet de meest damesachtige positie, en ik zie niet in hoe comfortabel het is. Maar net zoals Corgi’s dol zijn op sploot, vindt Penny het heerlijk om zo te zitten.


2. Ze zegt veel “pfft”

Een van mijn favoriete boeken is Reizen met Charley: Op zoek naar Amerika door John Steinbeck. Hij vertelt over reizen door Amerika met zijn poedel genaamd Charley. Maar een van de regels die me opviel, was toen Steinbeck zei dat zijn hond de letter F kon uitspreken. Ik wist niet zeker wat hij daarmee bedoelde, totdat ik Penny voor het eerst “Pfft” hoorde zeggen.

Ze doet het meestal om haar ongenoegen te uiten of om te klagen dat we haar speeltje niet snel genoeg hebben weggegooid. Ze heeft zeker veel klachten voor iemand die al haar behoeften heeft verzorgd en huurvrij in ons huis woont. Ik denk dat dat is wat er zo grappig aan is.


3. Ze is bang voor hagedissen en vogels

Hagedissen zijn eng, maar rupsen... Niet zo veel.
Hagedissen zijn eng, maar rupsen… Niet zo veel.

Het is zeker niet grappig dat Penny bang is voor dingen, want niemand van ons vindt het leuk om onze honden bang te zien. Maar het is grappig waar ze bang voor is. We hebben drie verschillende soorten hagedissen in ons huis, maar elke keer als Penny er een naar haar toe ziet rennen, worden haar ogen groot en rent ze weg. Ik weet niet of het hun snelheid is of zo, maar het is hilarisch omdat ze hagedissen veel meer kwaad zou kunnen doen dan hagedissen haar zouden kunnen aandoen.

Ze is ook bang voor vogels. Deze is een beetje begrijpelijker omdat ze een kleine hond is en we een aantal behoorlijk grote vogels zoals haviken en uilen in de buurt van ons huis hebben. Maar ze lijkt banger voor kleine vogels, en het begon toen ze een puppy was en een zwerm van 100+ merels in onze achtertuin landde, wat nogal een kakofonie veroorzaakte. Ze weigerde naar buiten te gaan tot de volgende ochtend, en nu is ze bang voor zelfs maar één klein vogeltje dat ze in onze tuin ziet.

Ze houdt echter van rupsen, vlinders en bijen, en ik moet haar er altijd aan herinneren geen bijen te eten omdat ze ‘pittig’ zijn.


4. Ze krijgt de Zoomies

Natuurlijk maakt Penny me aan het lachen om dezelfde reden dat al onze honden ons aan het lachen maken. Ze krijgt de zoomies. Ze is over het algemeen een vrij luie hond, dus als ze de zoomies krijgt, is dat meestal omdat ze moet poepen of gewoon heeft gepoept. Hoe dan ook, als ze ze krijgt, zeg ik: “Heb je de zoomies?” Ze rent naar de achterdeur en als ik haar eruit laat, rent ze drie of vier keer over exact hetzelfde pad voordat ze terugrent naar de deur (of poept als dat nodig is).


5. Ze speelt vals bij races

Over hardlopen gesproken, Penny speelt altijd vals elke keer als ik tegen haar probeer te racen. Als ik haar niet terug naar binnen kan krijgen, hoef ik alleen maar te zeggen: “Ik zal tegen je racen!” Ze buigt zich voorover en ik zeg: “Op uw plaats, maak je klaar…” en ze vertrekt altijd voordat ik zelfs maar kan zeggen: “Go!” Penny is me altijd voor met de deur terug, maar dat zou ze waarschijnlijk toch doen, zelfs als ze geen voorsprong kreeg. Het is best grappig om te zien hoe ze alles uit de kast haalt om te winnen, zelfs als dat betekent dat ze vals speelt.


6. Ze maakt de badkuip schoon

Maak je geen zorgen mam, ik red je van de verdrinkingsdood.
Maak je geen zorgen mam, ik red je van de verdrinkingsdood.

Wat bedoel ik daarmee? Elke keer dat ik uit het bad of de douche kom, moet Penny erin springen (nou ja, liever opgepakt en erin worden gezet) en het resterende water van de bodem likken nadat het is weggelopen. Ik vind dit altijd buitengewoon amusant, aangezien ze een hekel heeft aan het bad als het haar beurt is.

BMaar misschien wil ze er gewoon zeker van zijn dat ze het laatste beetje water krijgt, zodat ik niet verdrink de volgende keer dat ik daar binnenkom. Wie weet? Maar ik krijg er elke keer weer een kick van.


7. Ze gaat speleologie doen

Penny vindt het heerlijk om zich in dekens te nestelen en slaapt ’s nachts onder de dekens. Soms worden we ’s nachts wakker omdat ze helemaal tot aan het voeteneinde van het bed is ingegraven. Op een avond vroeg mijn man haar of ze speleologie ging doen (het verkennen van grotten), en ze kwam naar buiten kruipen. Dus nu zeggen we altijd dat ze elke keer dat ze zich aan het voeteneinde van het bed ingraaft, gaat speleologieën.

Het maakt me eigenlijk nerveus omdat ik bang ben dat ze gaat stikken, dus ik verplaats haar altijd weer naar boven. Maar het is grappig om je voor te stellen dat Penny een kleine mijnhoed draagt met een zaklamp erop en gaat ‘speleologieën’.


8. Ze rolt rond op dode wormen

Een stinkende worm gevonden.
Een stinkende worm gevonden.

Ik weet dat veel honden rondrollen in stinkende dingen, maar Penny’s favoriete ding om op rond te rollen zijn dode wormen. We hebben veel regenwormen in onze tuin en Penny vindt altijd de dode en opgedroogde wormen. Het is grappig om te zien hoe ze in het gras rondrolt en met haar lichaam zwaait en op het punt staat de “stinkende” geur op te pikken. Ik vind het niet erg, want ze laten haar niet echt stinken, en er zijn veel ergere dingen waar ze in zou kunnen rondrollen.

Honden zijn zo grappig, zelfs als ze het niet weten

Er zijn slechts enkele van de vele manieren waarop Penny me aan het lachen maakt, en misschien doen uw honden er ook een paar? Het is altijd leuk om te zien wat onze honden uitspoken en op welke manieren ze grappig zijn zonder het zelfs maar te proberen!