7 trefzekere manieren om de angst van je bullmastiff te kalmeren

Hoe u de verlatingsangst, geluidsangst of reisangst van uw Bullmastiff kunt overwinnen

Als uw bullmastiff angst ervaart, kan het leven ellendig zijn, zowel voor u als voor uw pup. Zelf heb ik 2 jaar lang met mijn hond gevochten tegen extreme verlatingsangst, en we zijn er met succes uitgekomen aan de andere kant. In dit artikel zal ik enkele van de bronnen en strategieën delen die voor ons hebben gewerkt.

Er zijn veel vormen van angst waar je bullmastiff last van kan hebben. Typische oorzaken van angst bij bullmastiffs kunnen zijn:

  • Verlatingsangst – Angst om gescheiden te worden van hun eigenaar. Dit uit zich vaak door je bullmastiff pacing, kwijlen, bijten of destructief zijn terwijl je weg bent.
  • Geluidsangst – Angst voor harde geluiden zoals donder, vuurwerk of een stofzuiger
  • Reisangst Angst om te reizen in een rijdend voertuig, of angst voor intimiderende plaatsen zoals het kantoor van uw dierenarts of een pensionkennel

1. Experimenteer met hennepolie voor de angst van uw Bullmastiff

Een van de hulpmiddelen die ik met succes gebruikte bij het behandelen van de angst van mijn hond was hennep. Hoewel uw resultaten kunnen variëren, beweerde ongeveer 67% van de hier ondervraagde hondenbezitters dat hennep ‘extreem effectief’ of ‘enigszins effectief’ was in het helpen van de angst van hun hond.

In mijn ervaring hielp hennep mijn hond voldoende te kalmeren om positief te reageren op de andere trainingsmethoden die ik gebruikte om haar angst te behandelen. Zoek bij het kiezen van een hennepolie altijd naar een analysecertificaat met een puur en veilig product. Ik zou ook een product met 0% THC aanraden.

Als je liever geen hennepolietinctuur aan je hond geeft, zijn er ook geweldige hennepbehandelingsopties met volledig spectrum beschikbaar voor honden op Amazon.

2. Desensibiliseer je bullmastiff voor de oorzaak van hun angst

Een belangrijke strategie voor het behandelen van de angst van je bullmastiff is het ongevoelig maken voor de trigger van hun angst. De angst van mijn hond werd bijvoorbeeld getriggerd wanneer ik de deur uitliep om het huis te verlaten. Voor andere honden kan de trigger zijn dat je je sleutels pakt of je jas aantrekt.

Begin met het doen van de triggeractiviteit, maar draai deze dan onmiddellijk om. Ik pakte bijvoorbeeld mijn sleutels en liep de deur uit. Dan kwam ik 5 seconden later terug. Ik deed dit letterlijk honderden keren in een periode van een week. Uiteindelijk was mijn hond ongevoelig en verveeld door het gedrag.

3. Voor geluidsangst, probeer je bullmastiff te isoleren en luide muziek te spelen

Veel bullmastiff’s die last hebben van onweer of vuurwerkangst ervaren verlichting in een kleinere, meer geïsoleerde kamer van het huis waar muziek op een luid volume kan worden afgespeeld.

Een woord van waarschuwing echter, als uw hond ook verlatingsangst ervaart, kan het contraproductief zijn om hem alleen in een kamer te laten.

4. Probeer een compressiewrap te gebruiken (verkrijgbaar in vele maten en past bij uw Bullmastiff)

Veel honden worden getroost door het gevoel van compressie over hun lichaam. Een populair product waar velen succes mee hebben gevonden, is het Thundershirt (beschikbaar op Amazon). Het product oefent zachte, kalmerende druk uit die voor veel pups zeer geruststellend is. Het bedrijf beweert dat het product nuttig is voor ongeveer 80% van de honden die het hebben geprobeerd. Het kan worden gebruikt om uw Australische herder te kalmeren tijdens vuurwerk, onweer, scheiding, reizen of dierenartsbezoeken, zonder training en zonder medicatie.

4. Probeer een kruidensupplement voor je bullmastiff met kalmerende kruiden zoals kamille, passiebloem, gemberwortel of valeriaanwortel

Er bestaan veel kalmerende supplementen voor honden die smakelijk zijn voor honden, Gemakkelijk te voeden en kan helpen de stress van uw Australische herder snel te verlichten en een gevoel van veiligheid en rust te geven. Sommige supplementen bevatten kalmerende kruiden zoals kamille, passiebloem, gemberwortel en valeriaanwortel zijn een geweldige optie. Sommige producten, zoals deze zachte kauw met speksmaak voor honden, bevatten alle kalmerende kruiden in één. Deze kalmerende kauw is ook beschikbaar op Amazon.

5. Experimenteer met een feromoon diffuser voor uw bullmastiff

Canine feromoon diffusers bootsen het kalmerende feromoon na dat een moederhond afgeeft tijdens het zogen van haar puppy’s. De diffuser kan veel honden helpen zich rustiger en comfortabeler te voelen in stressvolle situaties.

Hetzelfde bedrijf dat het bovenstaande Thundershirt maakt, maakt ook een product genaamd ThunderEase-diffuser, dat ook beschikbaar is op Amazon.

6. Probeer een anti-angst supplement met L-tryptofaan, L-Theanine of Melatonine

Andere populaire ingrediënten in anti-angst supplementen omvatten de aminozuren L-tryptofaan en L-Theanine, die beide kalmerende eigenschappen bieden en de afgifte van “feel good” serotonine in het lichaam van uw hond verhogen. Bovendien bevatten sommige kalmerende producten voor honden een kleine hoeveelheid melatonine, die kan helpen bij het reguleren en verbeteren van hun slaap. Al deze ingrediënten zijn beschikbaar in sommige kauwen zoals deze. Deze kalmerende kauw is ook beschikbaar op Amazon.

7. Experimenteer met het gebruik van je eigen geur en geluid om je bullmastiff te kalmeren

In mijn ervaring is het gebruik van je eigen geur en geluid om je hond te kalmeren een krachtige strategie om angst te verslaan. Ik kwam dit op een dag per ongeluk tegen met mijn eigen hond.

Typisch, als ik het huis verliet, zou mijn hond onmiddellijk in paniek raken. Maar op een dag moest ik een lang telefoongesprek voeren en liet ik mijn hond achter buiten mijn slaapkamerdeur waar ik het gesprek aannam. Tijdens het gesprek lag ze rustig naast de deur, waar ze me duidelijk kon ruiken en horen. Het kwam bij me op dat ik deze tactiek mogelijk kon nabootsen terwijl ik niet thuis was.

Ik nam mijn stem op een cd-speler op en zette hem vervolgens op loop. Daarna plaatste ik een gebruikt t-shirt aan de binnenkant van de deur waar ze het gemakkelijk onder kon ruiken. Tot mijn verbazing kon ik even de deur uit. (Ik hield haar in de gaten op een videocamera). Ik breidde langzaam de tijd uit die ik vertrok, en vond haar altijd kalm en oprecht gelovend dat ik net achter de deur was!

Als je het volledige verhaal wilt lezen over hoe ik de extreme verlatingsangst van mijn hond heb genezen, ga dan hierheen.

Een ander geweldig product om je hond te kalmeren is de Comfort Cuddler Buddy. Je kunt de gezellige fleeceman met je kleding of kussensloop volproppen met je geur, en met je hond vertrekken.

Ten slotte is een ander populair kalmerend product het hartslag puppyspeelgoed. Traditioneel worden deze gebruikt om puppy’s te kalmeren die onlangs hun nest hebben verlaten. Het pluche speelgoed wordt geleverd met een verwarmende functie en een gesimuleerde hartslag. Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor puppy’s, hebben veel hondenbezitters ontdekt dat ze honden van alle leeftijden effectief kunnen kalmeren. Dit populaire model is beschikbaar op Amazon.

Samenvatting

Het verslaan van de angst van je bullmastiff is mogelijk, maar de reis van elke hond zal er anders uitzien. Ik hoop dat de bovenstaande tools en strategieën nuttig zullen zijn voor je reis.

Als je meer wilt weten over de hennepolie en kalmerende kauwen die we hier bij iHeartDogs gebruiken, lees dan hieronder meer.

Voor het beste resultaat kunt u de bovenstaande hennepolie combineren met de kalmerende kauwen hieronder. Tussen de 2 supplementen bieden ze 10 actieve en natuurlijke ingrediënten om uw hond te kalmeren zonder het gebruik van medicijnen.

Top 9 huisdierenverzekeringsplannen voor Bullmastiffs (2022)